Friday, November 5, 2010

Sejarah Kerabat Keparat

Bermula pada 26 JUN 2010, yakni hari pertama kami menjejakan kaki di UiTM Kampus Bandaraya Johor Bahru yang merupakan tempat dimana lahirnya kerabat keparat.. Pada mulanya masing - masing tidak menunjukkan belang dan taring masing - masing,, macam - macam ragam dapat dilihat ada yang berkopiah, ada yg tersimpuh malu dan ada juga yang diam seribu bahasa.. selepas keluarga masing - masing pulang bermula lah kisah kami.. Kami yang terdiri daripada AMIN KHAIR(Pink), MUZAMIR(moo),AHMAD ASYRAF(acap),MUHD FAIS(Panjang),MUHD ASHRAF(Sahab),MUHD FARHAN(paan),MUHD RUQAINI(Que),MUHD SYAHMI(kembar abg), MUHD SYAHIR(kembar adik), HAFIZ RAHMAT(tangan),ZULHAIRI(ozil),NUQMAN ZAKI(bacalah),HAZIQ AL HAFIZ(panda),SYIHAN(cikit),HAKIM(akim),SAFIZ,ZULHILMI(emi).. Kami sama - sama melalui minggu destini siswa(MDS), ketika itu kami ibarat burung yg di kurung didalam sangkar,, pergerakan kami terbatas.. Tapi yang best tentang MDS, masing - masing dah "ricky" awek2 yang boleh pakai.. Tinggal nak masuk "line" je.. hahaha.. Selepas habis je MDS masing2 dah tunjuk taring.. masing2 dah mula kenal "kepala" masing2.. Yang berkopiah, yang tersimpuh malu, yang diam seribu bahasa mula menunjukkan tabiat sebenar.. hmm ingatkan semua betul2 baik rupa2 nye hampeh.. hahaha. Selepas berbulan2 duduk bersama macam2 hal yang dah jadi,, tapi kami still unite,, berkongsi masalah masing2, pengalaman hidup dan pasal awek masing2.. hahaha.. kemana je kami mesti bersama,main futsal,main paintball, karaoke,makan2,jalan2 dan kemana2 je lah..



Dah aku malas nk tulis panjang2,, so nie jelah yg aku mampu tulis pasal sejarah kerabat keparat..

No comments:

Post a Comment